Startsida / Inlägg

Fiasko för Metallica på nattens Grammy

av Mattias Kling
”Hörru, Gaga. Är den här på eller?” Foto: Lucy Nichols/Reuters/TT
”Hörru, Gaga. Är den här på eller?” Foto: Lucy Nichols/Reuters/TT

Det är inte speciellt enkelt att vara James Hetfield just nu.
Inte nog med att Metallicas frontman drabbades av virus inför den prestigefyllda Europapremiären i Köpenhamn i förra helgen och tvingades ställa in en av fyra konserter – nattens framträdande tillsammans med Lady Gaga på Grammygalan i Los Angeles gick inte heller det som önskat.
I rättvisans namn går inte kraschlandningen på Staples Center att på något sätt lasta sångaren för. Någon reglagefobisk människa vid ljudbordet lyckades nämligen inte få liv i Hetfields mikrofon under bandets version av ”Moth into flame”, hämtad från fjolårsgiven ”Hardwired … to self-destruct”. Efter att ha försökt nå igenom den övriga musiken tvingades Gaga och Hetfield dela mikrofon – och räddade på så sätt något av situationen.
Till föga nytta. När gruppen skulle lämna scenen sparkade en märkbart upprörd Hetfield omkull sitt mickstativ innan han kastade sin gitarr ut i kulissen. Snöpligt. Speciellt då bandet även förlorade i den nominerade kategorin ”Best rock song”, för ”Hardwired”, mot David Bowie.
Men nu var inte Metallica det enda hårdrockband som drabbades av underligheter under galan. När Megadeth äntrade scenen för att lyfta statyetten för årets metal för albumet ”Dystopia” – ett pris som innebar att de klådde såväl Baroness som Gojira, Korn och Periphery – ”hyllade” galaorkestern gruppen genom att spela – ”Master of puppets”. Av Metallica.
Ouch, liksom. Speciellt med tanke på den något ansträngda relation som har rått mellan grupperna ända sedan Dave Mustaine fick foten inför inspelningarna av ”Kill ’em all” 1983.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB