Startsida / Inlägg

Premiär: ”L’amour toujours”, lack och hångel med Moon City Boys

av Rebecka Ljung
Moon City Boys.
Moon City Boys. Foto: Fredrik Andersson

Moon City Boys är:
Sofia Ellis (sång, gitarr), Kelly Wedin (gitarr), Ella Rolf (bas) och Josefina Pukitis (trummor).

Moon City Boys utmanar Basshunter. Så kan vi summera faktumet att rockbandet från Stockholm har spelat in en cover av den stora dansgolvshiten ”L’amour toujours”.
Låten, som också kallas ”I’ll fly with you”, är skriven av DJ Gigi d’Agostino från Italien. Den släpptes första gången 1999 och har samplats av bland andra Basshunter, i ”Dream on the dancefloor”.
Moon City Boys droppar sin cover lagom till den där dagen på året då vissa köper stora lass av rosor, gosedjur, choklad och diverse panikbevis på sin loooove, medan andra släpper ner persiennerna och loggar in på Netflix.
Ja, i morgon är det alltså Alla hjärtans dag. Moon City Boys firar med en fest i Stockholm – samt en musikvideo med eld, svart lack, röda rosor och barhångel. Spektaklet premiärvisas här en dag i förväg. Festligt, va?
Videon är filmad, regisserad och klippt av bandets gitarrist Kelly Wedin. Läs en intervju med henne nedan!

Hej Kelly! Vad gör Moon City Boys om dagarna?

– Vi har tråkiga jobb och brukar dricka drinkar och hänga på barer och spelningar.

Varför ville ni göra en cover på den här låten?

– Det är en så sjukt bra melodi i låten, och texten är underbart banal. Vi tänkte att det vore spännande att göra den i MCB-tappning och se vad som händer.

Hur ville ni förändra låten för Moon City Boys?

– Vi spelade den bara en kväll i repan. Och då var den Moon City Boys. Sedan spelade vi in den och mixade helt själva. Det är MCB till hundra procent.

Vad betyder originalet för er?

– Vi är ju alla födda sent 80-tal så vi var i en tacksam eurodisco-ålder när originalet släpptes. Jag kommer ihåg att jag tyckte låten var bäst. Videon också. Sedan glömdes den bort. Så hittade vi den plötsligt och mindes extasen.

Vad vill ni uttrycka med videon?

– Vi tänkte att låten handlar om verklighetsfrånkopplad besatthet. Någon som bestämmer sig för att det ska bli vi, utan förutsättningar för det. Kanske stalkern eller en high school-crush. Att veta att det aldrig kommer att hända, men det spelar ingen roll. Det är inte alla som vill vara med i verkligheten. Längtan efter något större som ibland projiceras på en person.

Ur Moon City Boys-videon.

– Videon är väldigt teatral, kanske personens egen fantasis Caravaggio-mörker. Vi använde oss av överdrivna romantiska symboler. Den röda rosen. Elden. Memento mori. Vi lekte med detta, på fullaste allvar, men med glimten i ögat.

Hur känns det att konkurrera med Basshunter, som har samplat låten hårt?

– Haha, det visste vi inte att han hade gjort. Vi har dålig koll på Basshunter. Lyssnade nu –  bra ju! ”You are free on the dancefloor” …

Vad ingår i ert kit för att överleva Alla hjärtans dag?

– Vi ska ha en fest för alla som vill komma. Kolla in vår Facebook för mer info. Bästa sättet att överleva, oavsett dag. Titeln betyder ju ”love always”, på franska.

Vilka av er gillar dagen? Hur firar ni i så fall?

– Jag tror inte att någon av oss riktigt tänker så mycket på dagen, eller firar den. Vi alla är obotliga romantiker men på ett annat sätt än Valentines-kommersen. Däremot har vi omedvetet lyckats skapa en MCB-tradition att årligen ha fest på alla hjärtans dag. Det gillar vi!

Vad mer kan vi vänta oss av Moon City Boys i år?

– Att vi är forever oavsett vad.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB