Startsida / Inlägg

Slipknot-Mick: Jag är med i cyborgklubben nu

av Mattias Kling
Slipknot – med Thomson som tvåa från vänster i övre raden – är nu mer metal än någonsin. Foto: Pressbild
Slipknot – med Thomson som tvåa från vänster i övre raden – är nu mer metal än någonsin. Foto: Pressbild

Det är uppenbarligen väldigt smärtsamt och hälsovådligt att vara medlem i en grupp som Slipknot. När det gäller skador relaterade till sin sysselsättning är Iowaensemblen ju på samma nivå som en genomsnittlig NFL-klubb, med brutna ben och och andra mer eller mindre allvarliga åkommor som ett närmast traditionsbundet inslag karriären igenom.
Nu är det bandets gitarrist Mick Thomson (#7 i nummersuccessionen, för den som håller koll på sådant) som har lagt sig under kniven efter över två decenniers hårdrockstjänstgöring.
Den reslige 43-åringen avslöjade själv nyheten på sitt Instagramkonto, med ett par röngenbilder på en ryggrad som är väldigt metal – för att uttrycka det väldigt försiktigt. Efter att en längre tid ha plågats av smärtsamma diskbråck har Thomson nämligen följt gitarrkollegan Jim Roots exempel och opererat in konstgjorda mellankotskivor i ländryggen, ett ingrepp som utfördes på Beverly Hills spinal surgery-kliniken i Los Angeles av stjärnkirurgen Brian Perri.

”Jag gick nyligen med i cyborgklubben. Jävligt öm nu, men hoppas jag är tillbaka i samma bangande form som i mitten av 2000-talet lagom till nästa skivcykel. Lär behöva byta varenda disk för att vara på den säkra sidan. Doktor Perri och hans personal var grymma”, skriver han.
”Sjuan” är därmed den tredje personen i bandet som tvingats under kniven till följd av ryggproblem det senaste året. Förutom nämnde Root, som akutopererades bara två dagar efter bandets framträdande på en stor festival i Louisville i början av oktober, var frontmannen Corey Taylor tidigare under 2016 tvingad till brådskande åtgärder sedan det visat sig att han gått runt med bruten nacke en längre tid.
Sexsträngarens sjukfrånvaro är naturligtvis ingen slump. För samtidigt som Thomson rehabiliterar sig så ska hans kollegor Root och Shawn ”Clown” Crahan sätta sig ner och jobba på låtar till ett nytt album, det första sedan  2014. Rykten gör gällande att gruppen planerar att dess sjättestudioalbum ska bli en dubbel konceptskiva, något som Taylor också har bekräftat med att dra tanketrådar till Princes ”Purple rain” och Pink Floyds ”The wall”, men när en sådan ser dagens ljus är fortfarande skrivet i stjärnorna.
Så Thomson kan gott fylla på mer metal i ryggen innan det är dags att nöta scengolv igen.

Läs mer:
Slipknot-gitarrist knivhuggen i huvudet.
Recension av spelningen på Scandinavium i Göteborg, 20 januari 2016.
Så här låter Slipknots hela diskografi i en låt.
• Slipknots nya tuttvideo är ganska NSFW.
• Slipknot om kollegans död.
Recension av spelningen på Hovet i Stockholm, 11 februari 2015.
Recension av ”.5: The Gray chapter”.
Recension av spelningen på Metaltown, 5 juli 2013.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB