Startsida / Inlägg

Magisk videopremiär med Kite: ”Om demonerna vi måste möta”

av Rebecka Ljung
Ur videon till ”Demons & shame” av Kite.
Ur videon till ”Demons & shame” av Kite.

Kite är tillbaka! Om det säger dig någonting blir du förmodligen lika överpeppad som undertecknad.
Annars kan jag berätta att Kite är Sveriges bästa elektroniska duo. Supergruppen består av Nicklas Stenemo (The Mo, Melody Club, jobbat med Nicole Sabouné och Lizette Lizette) och Christian Berg (Strip Music, Yvonne).
De två musikpolarna gillar att dra av episka lasershower där de klättrar runt bakom filmduken på Cosmonova, båda har laserkörkort och nu spelar de i USA.
I två år har vi väntat på ny musik efter den magnifika, bombastiska och djupt mörka ep:n ”VI”. Nu släpper Kite den nya electroballaden ”Demons & shame”. Infoga en lång radda av superlativer här. En sjunde ep kommer i augusti.
Nya singeln låter inte som någon låt Kite har gjort tidigare. Men de där elementen som krockar så vackert – den säregna, nakna popsången med rena texter, det dansgolvslockande och det där kusliga, allt mer påtagliga mörkret med stråk av saga – de är kvar.
Här vankas högtidlig, svensk musikvideo- och låtpremiär. Direkt under videon ser du vad Kite själva har att säga om betydelsen bakom. Att en skördetröska, ”Twin Peaks”-mystiska ugglor, en mörk sjö och mer natur skådas beror visst inte bara på att Nicklas Stenemo har försörjt sig som bonde lately.

Musikvideon till ”Demons & shame” regisserades av Nicklas Lindahl, som tidigare har byggt utsökta landskap kring Kites ”True colours” och ”Nocturne”.

Så här berättar Kite om låt och video:
”’Demons & shame’ är en låt vi skrev om misslyckandena en måste ta sig igenom för att kunna utvecklas. Den handlar om demonerna vi måste möta när vi tappar självförtroende kring det vi gör. Om alla visionärer som desperat håller fast vid sin vision. Drömmare är likadana. Den här videon filmades i de svenska skogarna, där vi föddes och växte upp”.

Kite är Christian Berg och Nicklas Stenemo. Foto: Pressbild
Kite är Christian Berg och Nicklas Stenemo. Foto: Pressbild
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB