Startsida / Inlägg

Band Of Horses når inte sin potential i ovädret

av Natasha Azarmi
Glada Ben Bridwell. Foto: Anders Deros
Glada Ben Bridwell. Foto: Anders Deros

RateBand Of Horses
Flamingo, Way Out West.
Bäst: ”The funeral”. Sämst: Var är ”Factory”?

GÖTEBORG. Sångaren Ben Bridwell är glad. Det är nästan som att det envisa regnet väcker en gnista hos honom. ”Yeah!”, skriker han mellan låtarna. Glädjen behövs. Där det i Bridwells värld verkar vara 25 grader, glädje och sol ser Slottsskogen sin blötaste dag för den här helgen. Ovädret har sugit musten ur många besökare.
Det är synd. Band Of Horses är oklanderliga musiker men Seattlebandet lyckas inte göra något större avtryck just idag. Inte ens storslagna verk som ”No one’s gonna love you” lyckas träffa riktigt rätt och jublet som följer är aningen vagt. Lite för vagt.
När kvintettens största hit, ”The funeral”, drar igång är det som att festivalen väcks till liv. Ironiskt, med tanke på låtens titel. Klungor av människor börjar springa mot scenen. Två tjejer som precis lämnat publikhavet stannar upp. ”Nej! Nej! Vi måste tillbaka!”, utbrister en av dem. Äntligen kommer bandet till sin rätt. När låten når sin sista minut blir det nästan förlåtligt att regnet fortfarande öser ner.

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB