Startsida / Inlägg

Veckans singlar: briljanta tonårsminnen och tråkig edm

av Natasha Azarmi

antellingrosso

Love Antell hyllar kärleken, Bo Sundström tolkar Nat King Cole och Axwell & Ingrosso låter som en trist repris. Det och ännu mer i veckans singlar. 

RateLove Antell
Flytta på molnen
Startracks
POP ”Madonna ägde väggen i mitt tonårsrum”. Love Antell citerar sambon Jenny Bjarnar. Han målar upp en vacker bild av rummet hon växte upp i, där hon läste böcker och målade naglarna i svart. I taket sitter plaststjärnorna som hon aldrig plockade ner. ”Flytta på molnen” är en hyllning till deras kärlek som är starkare än allt annat. Det är behagligt avskalat. Ibland ackompanjeras sångaren av inget mer än ett gitarrplock, något som ger mer fokus till texten. Fullt rimligt, berättandet har ju ändå blivit Antells allra starkaste sida.

RateAxwell & Ingrosso
Dreamer
Virgin EMI/Universal
EDM Ibland blir det här jobbet svårare än vanligt. Här finns nämligen allting vi redan har hört och det som finns att säga har därför redan sagts. ”Dreamer” låter som allt annat som fått oss att famla efter tuning-knappen på bilradion eller spola fram till nästa låt i festspellistan. Det är en tråkig repris som inte lyckas charmera så som duons ”More than you know” ändå gjorde. En märkligt bekant synthslinga och ett beat i 180 öppnar upp för refrängen om att glömma livets bekymmer och istället vara en dreamer. Som sagt, ingenting du inte har hört förr.

RateCamila Cabello
Never be the same
Epic/Sony
POP Camila Cabellos ”Havana” har stått kvar på förstaplatsen på den brittiska singellistan i fem veckor. Hon är den första kvinnan att behålla placeringen så länge sedan Adele släppte ”Someone like you”. Det är svårt att toppa. Nya singeln påminner mer om 20-åringens debutsingel ”Crying in the club”, en kallare ljudbild där elektroniskt vävs samman med hederlig pop. Men som varje släpp hittills visar även ”Never be the same” upp artistens enorma bredd. Det är nästan som att hon upptäcker en ny tonart och en ny sångstil med varje låt. Cabellos självbetitlade debutalbum släpps den 12 januari.

RateCharli XCX feat. Tove Lo & Alma
Out of my head

Atlantic/Warner
POP På sin nya singel tar Charli XCX hjälp av den skandinaviska popeliten och samarbetar med Tove Lo och finska Alma. Trion sjunger om att lämna hjärtat på sovrumsgolvet för att gå ut och dansa till soluppgången. Det är precis så ”Out of my head” låter. Passande nog växer den för varje lyssning och går sedan inte att få ut ur huvudet. Nästa vecka släpps mixtapen ”Pop 2” som innehåller fler stjärnspäckade samarbeten med bland andra och Carly Rae Jepsen.

RateBo Sundström
Försvann du

Sony
JAZZ I början av nästa år släpper Bo Kaspers-frontmannen ett album med svenska tolkningar av amerikanska favoriter. Först ut är en cover på Nat King Coles ”(I love you) For sentimental reasons”. ”Om du var någon annan mans/Vad skulle jag va nu?”, frågar han sin älskade. Det klassiska pianot är kvar och ackompanjeras av det fina lugn som är Sundströms alldeles egna. ”Mitt dumma jag – svensk jazz” släpps den 26 januari.

LÄS OCKSÅ: Eminem är både rockbuskis och lysande – recension av nya singeln ”Untouchable”

ALLA ”VECKANS SINGLAR” FINNS HÄR!

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB