Startsida / Inlägg

Spellista: Här är oktobers tuffaste musik

av Mattias Kling
Avenged Sevenfold lyckades med det omöjliga i dagens transparenta sociala medier-tider: Släppa ett album utan mer än bara ett par dagars förvarning. Foto: Promobild
Avenged Sevenfold lyckades med det omöjliga i dagens transparenta sociala medier-tider: Släppa ett album utan mer än bara ett par dagars förvarning. Foto: Promobild

Ännu en musikmånad var nyss till ända. 31 omtumlande dagar som av många har beskrivits som blott en transportsträcka fram till novembers gigantsläpp från bland andra Metallica och In Flames, men som var så mycket mer än så.
Det största utropstecknet måste Avenged Sevenfold ha stått för. Efter att ha trollat halva världen och några till med att avisera fullängdssläpp i december släppte Orange County-gruppen i stället sitt sjunde studioalbum ”The stage” som en blixt från en klar himmel den 28 oktober, med blott två dagars förvarning, och fick desto fler att kippa efter andan över det nya materialets progressivitet.
Ett spår från ”The stage” är naturligtvis med i min traditionella månadssammanfattning över den hårda musik du måste ha koll på. Och därtill går att lägga singel nummer tre från Metallicas väldigt efterlängtade ”Hardwired… to self-destruct”, färska albumspår från alla från Testament till Meshuggah och dödsmetalluppstickarna i Ulcerate.
Som alltid är det en brokig samling som kommer oroa och underhålla dig i strax över fem timmar. Punk, hårdrock, vanlig rock, knäpp rock, halvsnäll rock, metal, döds, black och lite hardcore. Blandat och spretigt på ett sånt sätt att få lär gilla allt, men där alla kan hitta något de måhända har missat.
Som vanligt: Spela högt eller låt bli.

LYSSNA PÅ FLER SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB